Välja löpband

Ska du köpa löpband?

Har du tillgång till träning hemma är det enklare att behålla träningsformen även om det är kallt och mörkt ute. När du ska välja löpband är det bra att fundera över vilka funktioner du vill ha på ditt löpband.

Löpband till företag

Letar du efter ett band som ni kan ha på arbetsplatsen kan du läsa mer här om löpband till företag
När ett löpband ska användas dagligen flera timmar per dag får man räkna med att betala ca 20 000kr, men då får man ett stabilt och bra löpband som passar dom flesta personer och löpstilar. På ett lite dyrare band är det enkelt att träna intervall träning och dom flesta löpband i denna prisklass har en lutning mellan 0-15 % som gör det enkelt att variera löpträningen.

När du börjar att springa inomhus kan det vara bra att först börja promenera för att efter ett tag övergå till lätt jogging. Det är inte svårt att komma igång men ta det lite lugnt i början så kommer det att gå bra.

löpband hemma

När du har kommit igång med träningen kan det vara bra att sätta upp ett par mål som gör att du håller motivationen på topp och inte tappar fokus.

Har ni tillgång till träning på jobbet så förebygger ni en hög sjukfrånvaro och att ta en rask promenad på ett löpband går också bra om man inte är sugen på löpning. Det finns enkla promenadband utan motor som kostar ca 2000kr, detta kan vara ett bra komplement till dom som bara vill komma igång med träning på lunchen. Många företag erbjuder även smidiga paket lösningar med gymutrustning för mindre företag.